راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری استان همدان
- تحقق اقتصاد دانش بنیان و دانایی محور و تحقق شعار رونق تولید قطعا مبتنی بر ساخت اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی خواهد بود که در آن اجزایی نظیر پارک ها، مراکز نوآوری، دانشگاه ها، شتاب دهنده ها و صندوق های تامین مالی و سایر نهاد های مرتبط نقش اساسی را به عهده خواهند داشت.
- یکی از ارکان کلیدی این اکوسیستم صندوق های پژوهش و فناوری هستند که در قالب شخصیت حقوقی غیر دولتی و استقلال مالی متشکل از سرمایه گذاران بخش دولتی و خصوصی به منظور تامین مالی سهل و آسان برای کمک به فناوران در تجاری سازی ایده ها و طرح های فناورانه، تامین مالی محصولات دانش بنیان و توسعه اقتصاد دانش بنیان و گسترش شبکه تامین مالی نوآوری و فناوری و به عنوان یکی از بازوهای مدیریت فناوری و نوآوری و تجاری سازی در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی استان و کشور ایفای نقش می نمایند.
- در این راستا صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری استان همدان به استناد آیین نامه اجرایی ماده (۴۴) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و با اخذ مجوز راه اندازی از کارگروه صندوق های پژوهش و فناوری کشور به شماره ۲۰۳۱ مورخ ۱۳۹۹/۳/۳۱ و در تاریخ ۱۳۹۹/۴/۳ در اداره ثبت شرکت های استان همدان ثبت گردید.
- این صندوق با زحمات و پیگیری های یک و نیم ساله مدیریت محترم پارک علم و فناوری همدان و همکاران محترم ایشان و همکاری ارزشمند و بی دریغ دانشگاه های دولتی همدان و مدیران محترم شرکت های توانمند استان همدان به منظور ایجاد زمینه های مشارکت و سرمایه گذاری بخش های دولتی و غیر دولتی استان و حمایت کمی و کیفی از فعالیت های پژوهشی (کاربردی-توسعه ای)فناوری و همچنین ارائه خدمات مالی ویژه به کارآفرینان متخصص و توانمند و نوآوران استان ایجاد گردید.
- این صندوق با سهامداری ۴۹% بخش دولتی (پارک علم وفناوری همدان۲۵ % ، دانشگاه بوعلی سینا ۱۰%، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ۱۰%، دانشگاه صنعتی ۴% و ۵۱% بخش خصوصی(کنترل گاز اکباتان ۲۴.۶%، نوین رایانه همدان ۱۴.۴% ، آریا سیل پارت ۱۱% و شرکت آریا سرو سپهر الوند ۱%) با سرمایه اولیه ۵ میلیارد تومان تشکیل شده است.
- موضوع فعالیت صندوق های پژوهش و فناوری طبق اساسنامه مصوب آنها به شرح ذیل می باشد:
- ارایه خدمات مالی و تسهیلاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت یارانه، تسهیلات کوتاهمدت و بلندمدت،
- ارایه خدمات ضمانتنامهای برای اجرای طرحهای پژوهشی، فناوری، نوآوری و تجاریسازی نتایج پژوهشها.
- جذب و یا هدایت منابع مالی دولتی، بانکها و مؤسسات اعتباری مجاز، و جوه اداره شده و سایر صندوقها در راستای اهداف و وظایف و اختیارات صندوق.
- سرمایهگذاری خطرپذیر (vc) در طرحهای پژوهشی و فناوری.
- مشارکت و سرمایهگذاری در ایجاد، توسعه، راهبری و توانمندسازی شرکتهای پژوهشی و فناوری و دانشبنیان.
- همکاری با مؤسسات و نهادهای داخلی و خارجی و عضویت در مجامع تخصصی مرتبط در راستای اهداف صندوق.
- اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیردولتی در حوزه پژوهش و فناوری.
- ارایه خدمات ارزیابی و امکانسنجی طرح های کسبوکار و نظارت، ارزشگذاری پروژهها و طرحهای پژوهشی و فناوری.
- مشارکت در تدوین سیاستها و اولویتها و مقررات مرتبط با اهداف صندوقها در کشور و کمک به ساماندهی و همافزایی حمایتهای موجود در کشور.
- ارائه خدمات توانمند سازی به فناوران و نوآوران استان.
- ارائه تسهیلات مالی
- ارائه خدمات توسعه بازار(ضمانت نامه/لیزینگ/فروش اقساطی و …)
- سرمایه گذاری و مشارکت(سرمایه گذاری خطر پذیر، مشارکت و سرمایه گذاری در حوزه شرکت های فناور و دانش بنیان)
- خدمات کارگزاری و عاملیت مالی در مدیریت وجوه اداره شده(خدمات کارگزاری در زمینه پرداخت، نظارت و ارزیابی/عاملیت های صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری/ عاملیت دانشگاه ها، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری)